Már nem Gyurcsányt gyűlölik a legjobban

Orbánék újabb bakija

Izgalmas hetet zártunk ismét: a legújabb kutatásokból kiderült, már nem Gyurcsányt gyűlöli legjobban a magyar, és a Magyar Nemzeti Bank szerepkörének átalakításáról szóló szándékát épp akkor sikerült bejelentenie a magyar kormánynak, miközben az IMF-fel tárgyalt. A bankos fiúk nem is voltak restek, és nyomban felfüggesztették a megbeszéléseket, majd angolosan távoztak.

2011.12.19 07:20ferrer- ma.hu

2006 őszén kevesen hitték volna, hogy a mélyenszántó őszödi vallomás után akár egy évtizedben – bármennyire is szelektív a memóriája a magyarnak – akad majd olyan politikusi teljesítmény, melynek hallatán előbb pattan ki a bicska azokban a bizonyos zsebekben. Hát, jelentjük tisztelettel, sikerült. Méghozzá két vitéznek is egyaránt. Ami azért nem kis dolog, mert nimbuszukat másfél év alatt rombolták porig. Matolcsy és Hoffmann jelenleg a mélypont, az őszödi szabadságharcos pedig a dobogó harmadik fokán szemérmeskedik. Azért ez a produkció egy kétharmados támogatással a hátuk mögött mindez igazán egyedinek számít.

Ahogy az az időzítés is, mellyel az Orbán-kormány finoman megfűszerezte az IMF-küldöttség jelenlétét. Történt ugyanis: több hetes kuncsorgás után végre eljutottunk odáig, hogy a Valutalap és az Európai Bizottság emberei tárgyalóasztalhoz ültek a tárca nélküli Fellegi vezette magyar küldöttséggel, de azért előtte még sikerült a Magyar Nemzeti Bank jog- és mozgáskörét bilincsbe verő kormányzati szándékot bejelenteni. Zseniális érzékkel, mikor épp hitelfelvételről tárgyalunk. Nos, nem díjazták ezt a színes kis magyaros folklórt, az utánuk maradt bizonytalanság pedig senkinek sem jó.

Mozgolódik is az ellenzék. Az LMP például karácsonyi előbulit hirdetett a Parlament elé, Gyurcsány meg össznépi ellenállásra buzdít. Mint írja, ezt tenni ”alkotmányos kötelesség”. Vajon az újra írt preambulum alapján gondolja ezt? Közeledik a z év vége, politikusaink azonban sajnos nem készülnek az ünnepekre. Kormányzati oldalról bakik, ellenzékiről pedig lázadó kiskamaszra emlékeztető akciók sorát láthatjuk, a Magyar Szocialista Párt pedig Gyurcsányék kiválása után olyan nevesincs honatyákat állít kamera elé, akikről korábban még talán a székházban sem nagyon hallottak. Hatalmas kommunikációs űr maradt a DK-szárny távozása után a szociknál, a másodvonal fejlesztése egyelőre lassan zajlik. Az elmúlt időszak egyértelmű nyerte a Jobbik. 24 százalékot elérni ciklus közepe, ide vagy oda, az elmúlt tíz évben kizárólag két pártnak sikerült. Mindkettő kormányra került már. Vajon a Jobbiknak is sikerülni fog?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.