A párt javaslatot nyújtott be a parlamentnek

Pénzügyi tranzakciós adót és járulékcsökkentést szeretne az MSZP

A költségvetési és gazdaságpolitika elveszett hitelességének visszaállítását, illetve a növekedés beindítását célzó határozati javaslatot nyújtott be az MSZP a parlamentnek.

2011.12.05 15:29MTI

Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető ezzel kapcsolatban hétfőn sajtótájékoztatón elmondta: az indítvány sürgeti az Alkotmánybíróság eredeti jogkörének és a Költségvetési Tanács korábbi szervezetének helyreállítását, az érdekegyeztetés tavaly májusban hatályos rendszerének visszaállítását, a magán-nyugdíjpénztári tagok állami nyugdíjjogosultságának újbóli biztosítását, illetve hogy a kormány határozza meg a válságadók - legkésőbb 2013. január 1-jéig megtörténő - kivezetésének ütemtervét.
   
Emellett az MSZP a többi között a pénzügyi tranzakciók után fizetendő adó bevezetését, a munkaadói járulék 3 százalékpontos csökkentését, valamint a progresszív személyijövedelemadó-rendszer alkalmazását indítványozza a határozati javaslatban.
   
Mesterházy Attila bejelentette továbbá: kezdeményezik, hogy parlamenti bizottság vizsgálja ki az állami kezelésbe vett magánnyugdíjvagyon felhasználását, és ehhez a Fidesz támogatását remélik.
   
A szocialisták elnöke beszámolt arról is, hogy a hétfői frakcióülésen úgy döntöttek: támogatják Schiffer András LMP-frakcióvezetőnek az állambiztonsági múlt átláthatóvá tételéről szóló törvényjavaslatát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.