Baj lesz?

LMP: a benyújtott választási törvény súlyos visszalépés

A választási törvényről szóló javaslat elfogadása súlyos visszalépés lenne a jelenlegi választási rendszer demokratizmusához képest - jelentette ki pénteki, parlamenti sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely.

2011.12.02 12:45MTI

Az LMP frakcióvezető-helyettese úgy fogalmazott, hogy a jogszabály túlmegy azokon a "tilalomfákon", amelyek azt jelölik ki, hogy demokratikus-e egy választási rendszer. Véleménye szerint ha ebben a formában fogadják el a javaslatot, akkor reális esélye van annak, hogy egy kiélezett küzdelemben a Fidesz annak ellenére nyerje meg a választást, hogy nem rá szavaznak a legtöbben. Ha ez előfordul, akkor az súlyos alkotmányos válságot idézhet elő Magyarországon - tette hozzá.

Karácsony Gergely úgy fogalmazott, hogy ha a parlament elfogadja a javaslatot, benne a választókerületi besorolást, akkor "Magyarország gyakorlatilag kiiratkozott az európai demokráciák köréből".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.