Törvénybe iktatják?

Röghöz kötik az egészségügyiseket?

Az egészségügyi dolgozók itthon tartásáért, illetve a hazai munkaerőpiacra való visszatérésük segítéséért a továbbképzésben több változást vezet be a kormány 2012 januárjától - tájékoztatta az egészségügyi államtitkárság kedden.

2011.11.29 22:43MTI

A vonatkozó miniszteri rendelet a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg.

Közleményében az államtitkárság kiemelte: az egészségügyi dolgozók életkörülményeinek javításáért, valamint szakmai előmenetelük segítéséért egy kötelező továbbképzés költségeit az állam magára vállalja. Emellett az új rendelet értelmében lehetővé válik a külföldön teljesített elméleti továbbképzés és az ott megszerzett gyakorlat hazai elismerése is. Mint kifejtették, a jövőben a szakdolgozók számára is lesz kötelező és szabadon választható továbbképzés.

További jelentős könnyítés, hogy lehetővé válik az átjárhatóság a szakterületen belül. A szakdolgozók továbbképzéséről szóló rendelet új elemként meghatározza azt is, hogy kötelező továbbképzések szervezésére a jogszabályban kijelölt intézmények, valamint azok jogosultak, amelyek teljesítik a jogszabályi előírásokat.

Szabadon választható továbbképzést bárki szervezhet, miután az adott programot minősítési eljárás keretében akkreditáltatja. Lehetőség lesz arra, hogy az orvosok és a szakdolgozók összeadhassák a több részben teljesített gyakorlati időt - tették hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.