Kivonult az MSZP-sekkel együtt

Schiffer nem vesz részt a választójogi törvényjavaslat bizottsági munkájában

Schiffer András a jövőben nem vesz részt a választójogi törvényjavaslattal kapcsolatos bizottsági munkában. Az LMP politikusa parlamenti sajtótájékoztatóján jelezte, hogy a hétfői alkotmányügyi bizottsági ülésről a szocialista képviselőkkel együtt kivonult.

2011.11.28 16:10MTI

A politikus elmondta, a testület fideszes tagjai úgy kezdeményezték a javaslat tárgysorozatba-vételéről szóló vita lezárását, hogy nem is voltak kíváncsiak az ellenzéki érvekre. Szavai szerint a javaslat egy "mérföldkő", mert ha azt a jelenlegi formájában fogadják el, akkor "aligha beszélhetünk tovább arról, hogy az emberek szabad akaratából a Fidesz-KDNP leváltható". Schiffer András úgy fogalmazott, hogy a kormányoldal politikusai egy olyan választási földrajzot "matekoltak össze" és azt úgy "elegyítették"  túlkompenzációval, hogy legalább tíz százalékos ellenzéki fölényre van szükség ahhoz, hogy a kormánypártok kisebbségbe kerüljenek.
   
Schiffer András egyúttal hangot adott annak a véleményének is, amely szerint "másfél év kellett ahhoz, hogy a Kubatov-listák alapján elkészüljön az a szoftver, amelyikkel a Fidesz a saját képére tudja formálni a választási földrajzot". A frakcióvezető azt mondta, hogy olyan választási kerületeket rajzoltak meg, amelyekre nincsen épeszű magyarázat
   
Kitért arra is, hogy a bizottsági ülésen a szocialista Bárándy Gergely többször is megkérdezte, mi indokolja az úgynevezett túlkompenzációt, de erre egyetlen fideszes politikus sem tudott ésszerű választ adni.
   
Végül azt hangsúlyozta, hogy egy olyan választási rendszer, amelyik nem az emberek akaratát tükrözi, hanem ellentétben áll azzal, akár elhúzódó legitimációs válságot is okozhat Magyarországon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.