Zöld vagy takarékos?

Bezárják Paksot - és duplájáró nő a villanyszámlánk?

Óriási költségekkel járna a magyar fogyasztók számára, ha hazánk a Németország által követett energetikai útra lépne, ami az atomerőművek kivezetését jelenti az energiamixből - fogalmazott Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára.

2011.11.28 08:06ma.hu

„Mivel a paksi vizsgálat a legmagasabb szintű objektív eredményre vezetett, a kormánynak nincs oka a nemzeti energiastratégiába foglalt, az atomenergia felhasználására vonatkozó álláspont megváltoztatására” – erről beszélt Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter, aki ezzel gyakorlatilag pontot tett arra a javaslatra, amit többek között a Greenpeace szorgalmazott az atomenergiáról.

Szerintük fölösleges a nukleáris fejlesztést erőltetni, annak ellenére is, hogy a megújulók előtérbe helyezése a következő két évtizedben magasabb energia-előállítási költségekkel számol. A zöldszervezet úgy látja, az ezt követő húsz évben jóval kevesebbe kerülne, mint a hivatalos stratégiák megvalósítása - írja a Magyar Nemzet.

Az államtitkár úgy látja: szükséges a hazai szénre és lignitre épülő villamos energia termelésének jelenlegi szinten való megőrzése. Mint elmondta a lapnak: a stratégiai tartalékként kezeljük ezt az ásványvagyont, akkor nem szabad még egy átmeneti időszakra sem veszni hagyni azt a szakmai kultúrát, amely képes ennek a készletnek az energetikai hasznosítására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.