Gyanús halálesetek

Akár 70 beteget is meggyilkolhattak az Uzsokiban

A fővárosi rendőrség megerősítette: emberölés miatt indítottak nyomozást a fővárosi Uzsoki utcai kórházban történt gyanús halálesetek miatt.

2011.11.23 07:12ma.hu

Ugyan többen eutanáziát emlegetnek, Filó Mihály szakavatott ügyvéd, adjunktus a Magyar Hírlap kérdésére leszögezte: egyértelműen emberölésről van szó, hiszen a hírek szerint a végstádiumban lévő betegek a morfiumtúladagolásba nem egyeztek bele.

Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórház főigazgatója rámutatott: azt a kórházakban nagyon szigorúan nyilvántartják, hogy az adott morfiumadagot megkapja-e egy-egy beteg, ám az adagokról az orvos dönthet. Ha az Uzsokiban megtörtént, amiről a lap írt, akkor így maradhatott észrevétlen a szándékos túladagolás.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon szűkszavú közleményben ismerte el a nyomozás tényét. Eszerint még senkit nem gyanúsítottak meg, és a nyomozás érdekeire tekintettel részleteket sem árulnak el.

Miként azt a lap megírta, a rendőrség gyanúja szerint a fővárosi Uzsoki utcai kórház fül-orr-gégészeti osztályán évekkel ezelőtt gyógyíthatatlan daganatos betegeket öltek meg szándékos morfiumtúladagolással. Az érintettek egy része eszméleténél volt, és még heteket, hónapokat is élhetett volna. Több beteg kórlapja eltűnt.

A köztévé híradója úgy tudja: hetven beteget küldtek át akarata ellenére a túlvilágra. A Magyar Hírlap egy áprilisban, a LAM (Lege Artis Medicinae) orvosi szaklapban megjelent, az óta külföldön dolgozó szakorvos, Márkus Attila által írt, Szándékos morfintúladagolás Magyarországon címmel megjelent cikkből idézett.

A cikkben a szerző egy magyar kórházi osztályon folytatott gyakorlatot mutat be, de nem nevesíti az Uzsoki kórházat, mindamellett a szakorvos által leírt történések kísértetiesen hasonlítanak azokra a cselekményekre, amelyek miatt a rendőrség nyomozásba kezdett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.