Megfelelően kalkulálták a költséget

Visszakapcsolták a gázt a vilmányi iskola konyhájában

Visszakapcsolta a gázt a szolgáltató a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vilmány általános iskolájának konyhájában - közölte a Tigáz Zrt. hétfőn.

2011.11.21 14:08MTI

A tájékoztatás szerint Vilmányban az önkormányzat kezelésében lévő intézmények "a felhasznált, de szerződés szerint ki nem fizetett földgáz után" jelentős tartozást halmoztak fel a gázszolgáltatóval szemben.

A fizetésképtelenség miatt a szolgáltató kikapcsolta a gázt a település közintézményeinél, egyebek mellett az iskolában is.

"A felhalmozott tartozás egy részét rendezték, majd a helyi önkormányzat és a Tigáz megállapodott az új kereskedelmi szerződés részleteit illetően" - olvasható a közleményben. A gázszolgáltató kitért arra is, hogy - a település vezetője kérésének megfelelően - a szolgáltatást visszaállították, így a vilmányi iskolában biztosított a fagymentesítés és a főzés.

"A korábbi sajnálatos helyzet kialakulásának megelőzését és a szolgáltatás folyamatos fenntartását szolgálja - Borsod-Abaúj-Zemplén megye, illetve az ország öt legszegényebb települése esetében - az is, hogy az önkormányzat és a Tigáz között folyamatos az egyeztetés" - írta a cég a közleményében.

A kérdésére - mekkora összeget fizetett ki az önkormányzat - a szolgáltató úgy fogalmazott: az elmúlt év hasonló időszakának fogyasztását vették alapul, ennek megfelelően kalkulálták a költséget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.