Számlálóbiztonság

Népszámlálás: 800 roma biztos összeírt

Mintegy nyolcszáz roma számlálóbiztos vett részt a népszámlálásban - közölte Setét Jenő, az Ide tartozunk! - népszámlálás 2011 roma kampányának főkoordinátora vasárnap budapesti sajtótájékoztatóján.

2011.11.20 15:15MTI

A népszámlálásban 782 roma ember dolgozott számlálóbiztosként, és több mint ezer fejtett ki valamilyen tevékenységet a népszámláláshoz kapcsolódóan - mondta Setét Jenő. Közölte, a civilek által indított kampány, amelynek célja az volt, hogy az októberi népszámláláson minél több cigány ember vállalja hovatartozását, nyolcvan millió forintba került.

A pénzt a Nyílt Társadalom Intézet (OSI) biztosította.

Setét Jenő a népszámlálás fontosságát hangsúlyozva arról beszélt: a kutatási adatok és a valós számok között nagy különbség van. Míg a szociológusok szerint 600-800 ezer roma él Magyarországon, addig a legutóbbi, 2001-es népszámlálás során csak 190.046 ember mondta magát cigánynak - mutatott rá. Setét Jenő szerint a kisebbség létszámának a megállapítása azért is fontos, mert a szakmai programok kialakításakor a népszámlálási adatokat veszik figyelembe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.