Körültekintéssel tervezzék meg

Egyiptomba csak akkor, ha muszáj - ezt javasolja a külügyminiszter

A Külügyminisztérium azt javasolja az Egyiptomba utazni készülőknek, hogy megfelelő körültekintéssel tervezzék meg útjukat, és csak halaszthatatlan esetben utazzanak oda - mondta Tóth József külügyi szóvivő.

2011.11.20 14:57MTI

Azzal kapcsolatban kérdezték a szóvivőt, hogy két magyar turista egy kis szállodában rekedt Kairó központjában az ott zajló tüntetések, illetve a tüntetők és a rendőrök egyre hevesebb összecsapásai miatt.

A pár egyénileg, nem utazási iroda révén érkezett pénteken Egyiptomba.

Vasárnap elmondták, előző nap Kairóban túráztak, a főváros más részein semmi sem volt észlelhető, de a központba visszaérve már nem tudták megközelíteni szállodájukat. Végül helyi fiatalok segítségével jutottak el oda, ahogy fogalmaztak, "a tűzvonalon keresztül".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.