Fátyol- majd a vastagabb felhőzet

Hideg lesz: borongós, párás idő váltja a hűvös napsütést

Hétfőn napközben északkelet felől megnövekszik a fátyol- majd a vastagabb felhőzet is, a legtöbb napsütés délen, délnyugaton valószínű.

2011.11.14 08:39ma.hu

Csapadék nem lesz. Az Alpokalján időnként megélénkülhet a déli szél, 5 és 9°C között alakulnak a maximumok - írja az Időkép.

Kedden hajnalban észak, északkelet felől csökken a felhőzet, reggel még délnyugaton, nyugaton maradhatnak fátyolfelhős tájak. Párássá válik a levegő, főként a Dunántúlon és a mélyebben fekvő területeken köd képződik. Gyenge lesz a légmozgás, -2 és -7°C közé csökken a hőmérséklet, de a fagyzugos helyeken -8, -10°C sem kizárt. Napközben a Dunántúlon helyenként csak lassan szűnnek majd meg a ködfoltok, ezt leszámítva többnyire napos, száraz időre készülhetünk. Gyenge marad a szél, 5 és 9°C közötti maximumokra van kilátás.

A következő napokban főként még eleinte várható többórás napsütés,a hét második felében már egyre több helyen marad meg a köd, illetve a belőle képződő alacsonyszintű felhőzet, így napközben is borongós, párás időben lesz részünk.

Orvosmeteorológia

Hétfőn számottevő fronthatástól továbbra sem kell tartanunk, de kelet felől egy gyenge hidegfront érinti a Kárpát-medencét. A párás, helyenként ködös, különösen a reggeli órákban hideg idő következtében továbbra is fokozottan jelentkezhetnek az ízületi fájdalmak, illetve gyulladásos betegségek. Érdemes figyelmet fordítani immunrendszerünk erősítésére, rendszeres zöldség-és gyümölcsfogyasztással gondoskodhatunk szervezetünk megfelelő vitaminutánpótlásáról.

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn napközben a pára-és ködfoltok megszűnését követően mindenhol kedvezően alakulnak a közlekedés meteorológiai feltételei. A napi középhőmérséklet csökkenésével lassan időszerűvé válik a téli gumik felszerelése. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Hójelentés

Várat magára a tél.
Hazánk területén egyelőre hótakaró sehol sem található. A következő egy hét folyamán havazás még nem valószínű.

Felhőkép

Széltérkép

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.