Közösségi rendőrség - az milyen gárda?

Az LMP pénzt adna a rendvédelmiseknek

Az LMP szerint a rendvédelmi dolgozók fizetésének emelésére, közösségi rendőrség létrehozására és az áldozatvédelem javítására lenne szükség rendvédelmi területen, éppen ezért ilyen irányú módosításokat kezdeményezett az ellenzéki párt a 2012-es költségvetésben - mondta el szombati sajtótájékoztatóján Dorosz Dávid.

2011.11.05 10:46MTI

Az ellenzéki politikus szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány által benyújtott költségvetési javaslat 4,5 milliárd forintot vonna el a rendőrségtől és a fizetéseken sem emelne, miközben például 12 milliárd forintból tovább működtetné a Terrorelhárítási Központot.

Az LMP ezt a 12 milliárd forintot a rendőrség, a katonaság, a büntetés-végrehajtás, a tűzoltóság és a vám- és pénzügyőrség állományának fizetésemelésére fordítaná, emellett 10 településen 1,5 milliárdnyi összegből mintaprojektek hoznának létre a közösségi rendőrségre, illetve szintén 1,5 milliárd forintból segítenék az áldozatvédelmet is - mondta Dorosz Dávid.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.