Nem szerepel forrás?

Jobbik: a kormány ad hoc jelleggel dönt a Puskás Stadionról

A Jobbik szerint az, hogy a 2012-es költségvetésben nem szerepel forrás a Puskás Stadion újjáépítésére, ám most mégis döntött a tervekről a kormány, azt bizonyítja, hogy a kabinet ad hoc jelleggel dönt milliárdos beruházásokról - jelentette ki pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Szilágyi György ellenzéki országgyűlési képviselő.

2011.11.04 12:47MTI

A jobbikos politikus hangsúlyozta: Magyarországon szükség van korszerű, modern, többféle rendezvény befogadására is képes stadionra. A Jobbik éppen ezért nyújtotta be a 2012-es költségvetéshez azt a módosító indítványt, amely 7,6 milliárd forintot különít el a Puskás Stadion bontási, tervezési és építési munkálatainak első ütemére.

Szilágyi György szerint két eset lehetséges: vagy a Jobbik újabb sikeres érdekérvényesítéséről van szó, vagy a kormány már most semmibe veszi a saját költségvetési tervezetét és ad hoc jelleggel dönt komoly milliárdos beruházásokról. A jobbikos politikus szerint mivel a képviselői módosító indítványok beadásának határideje lejárt, ezért ha a kormány 2012-ben meg akarja kezdeni a Puskás Stadion újjáépítését, akkor arra "pusztán azért lesz lehetősége, mert a Jobbik előrelátóan benyújtotta módosító indítványát", vagy a kormánytöbbség leszavazza azt és benyújt egy bizottsági módosító indítványt.

Gíró-Szász András kormányszóvivő pénteken jelentette be, hogy a kormány megtárgyalta és elfogadta a kabinet a Puskás Ferenc Stadion újjáépítésével kapcsolatos koncepciót, amely szerint egy 40 ezer férőhelyes - igény esetén 55 ezer férőhelyesre bővíthető -, UEFA 5-ös kategóriájú sportlétesítmény épül összesen 35 milliárd forintból.

A stadion a "2011 végétől 2015-ig terjedő időszakban valósul meg" - mondta a kormányszóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.