Félpályás útlezárások száz helyszínen

November 4-én megbénulhat az ország

Félpályás útlezárással bénítják a közlekedést a szakszervezetek november 4-én, 24 órán keresztül az országban, száz helyszínen.

2011.11.03 10:05ma.hu

Közleményükben a szervezők, egyebek mellett a Magyar Szolidaritás Mozgalom vezetői türelmet, megértést, s együttműködésként rövid reflektorvillantásokat kérnek az elvet támogató emberektől.
 
„ A szétvert nyugdíjrendszer, az embereket a szegénysorba taszító adótervek, az elhibázott Munka törvénykönyve-tervezet, az egészségügyet érintő kedvezőtlen változások, az oktatási rendszer totális felforgatása, valamint a szakszervezetek leplezetlen letámadása elleni tiltakozásul száz helyszínen lezárják az utakat november 4-én a szakszervezetek” – írják a szervezők.
 
Hozzáfűzik: „a 24 órás félpályás akció része annak a D-Day demonstráció-sorozatnak, amelyet szeptember utolsó hetében indított az Akcióegység a visszamenőleges hatályú törvénykezés, a munkavállalókat és az érdekvédelmet hátrányosan érintő új Munka törvénykönyve-tervezet, illetve az antidemokratikus, egyeztetést, a szakértelmet nélkülöző, öncélú törvénykezés ellen.”
 
„A huszonnégy órás félpályás lezárások egyik szervezője, a Magyar Szolidaritás Mozgalom türelmet, megértést és együttműködést kér az emberektől. Az akció ugyanis száz forgalmas helyen, hajnaltól késő estig zajlik majd, s figyelemfelkeltő célja szerint közlekedési káoszt fog okozni. A szervezők kérik, hogy a megmozdulás céljával szimpatizáló autósok a konvoj mellett elhaladva reflektorvillantásokkal jelezzék szimpátiájukat az akcióban résztvevőknek, akik értük is kiállnak az utakra” – olvasható a Magyar Szolidaritás Mozgalom  közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.