Minőségromlás és vagyonvesztés fenyegeti a BKV-t?

A Jobbik csak a privatizációt látja a budapesti "buszversenyben"

A párt budapesti elnöke azt mondta: a Jobbik a leghatározottabban elutasítja a BKV buszágazatának tervezett "privatizációját", amely az ellenzéki párt szerint a szakszervezetek ellehetetlenítéséhez, a szolgáltatás minőségének romlásához és komoly vagyonvesztéshez vezet majd.

2011.10.28 14:36MTI

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint egy előminősítői pályázat kiírásával elindult a budapesti buszközlekedés átszervezése: a tervek szerint a buszüzemeltetésben megszűnik a BKV monopóliuma, a verseny eredményeként alacsonyabb költségek, új buszok és hatékonyabb üzemeltetés lehet az eredmény.

Staudt Gábor pénteken úgy fogalmazott: "bármennyire is tagadják, ez privatizáció", ami a Jobbik számára elfogadhatatlan. Az ellenzéki politikus kiemelte: a buszágazat az egyedüli, amely nyereségesként működik a BKV-n belül, és nyilván a leendő magánvállalkozók is profitot akarnak termelni, viszont ezt a profitot az adófizetőktől veszik el.    

Staudt Gábor hangsúlyozta, önmagában a takarékossági intézkedéssel nincsen problémájuk, azzal van, hogy nem a jelenlegi rendszert racionalizálják, "hanem szétverik és odavetik a multiknak".    

A Jobbik szerint az is kérdés, hogy mi lesz a buszgarázsokkal és ingatlanállománnyal.    

Az ellenzéki párt szerint egyébként a flottabérlés jelenthetné a megoldást a BKV gondjaira, hiszen ezzel jelentős összegeket spórolhatnának és a nyereségről sem kellene lemondani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.