Pályázatokról tárgyalt - mint egy igazi

Részben elismerte felelősségét az ál-államtitkár

Részben elismerte felelősségét a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróságon szerdán kezdődött pere első napján az a férfi, aki önmagát államtitkárnak kiadva tárgyalt pályázatokról.

2011.10.26 10:08MTI

A vádlott - aki ellen hivatalos személyi jelleg színlelésével elkövetett hivatali befolyással üzérkedés miatt indult eljárás - magát Szaló Péternek, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium szakállamtitkárának nevezve 2009-ben és 2010-ben többeket keresett meg telefonon azzal, hogy vissza nem térítendő állami támogatást szerezne projektekhez.

"Munkához szerettem volna jutni" - védekezett a bíróságon Gergely János, aki elmondta: a Közbeszerzési Értesítőből szerzett tudomást arról a két projektről, amelyeknek általa feltételezett döntéshozóit megkereste.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.