"Miért kufárkodtak?"

Mécs Imre: veszélyben van a demokrácia!

Mécs Imre ,56-os elítélt szerint veszélyben van a demokrácia, és mindaz, ami egykor álomszerűnek tűnt; a Szabad Demokraták Szövetségének tagja erről a párt október 23-i megemlékezésén beszélt vasárnap, a Rákoskeresztúri Új köztemetőben.

2011.10.23 18:24MTI

A politikus a 301-es parcellában elmondott beszédében képletesen a mártírok segítségét kérte a demokrácia megvédéséhez, utalt 1989-es újratemetésükre, amikor társaival megesküdtek, hogy a nép áldozatával kivívott szabadságot nem engedik elvenni. Most "zsarnokság leselkedik", és ezzel szemben fel kell lépni - tette hozzá.

Mécs Imre ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy pártjának is fel kell tennie a kérdést, mit hibáztak akkor, amikor koalícióban vezették az országot. Miért nem sikerült új alkotmányt elfogadniuk, miért "kufárkodtak", miért nem kergették el a rossz vezetőiket.

A beszédet követően az ünnepség részvevői megkoszorúzták Nagy Imre egykori miniszterelnök és a névtelen elesettek sírját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.