Lakatoljanak máshol

Levágják a Tiszavirág híd szerelmi zálogait

Levágják a szerelemlakatokat a szolnoki Tiszavirág hídról acélsodronyairól.

2011.10.19 15:58MTI

Rendszeresen levágják a szolnoki Tiszavirág híd acélsodronyairól azokat a lakatokat, amelyeket szerelmes párok kattintanak fel egyre nagyobb számban az átkelőre: az önkormányzat városüzemeltetési szakemberei a rongálódástól tartva védik meg ily módon a település centrumát a Tiszaligettel összekötő, garanciális műtárgyat.

Az elmúlt hónapokban több száz kisebb-nagyobb fémzárat kellett eltávolítani a hídról, mert félő volt, hogy összsúlyuk egy idő után megrongálja a könnyűszerkezetes híd korlátjával párhuzamosan futó acélköteleket - közölte a polgármesteri hivatal sajtószóvivője szerdán.

Pókász Endre hozzátette: a város keresi a megoldást arra, hogy találjon egy helyet, ahol ezek a szerelmi zálogot jelképező lakatokat elhelyezhetők, de erre műszaki-biztonsági szempontból nem a Tiszavirág híd a megfelelő helyszín.

Az idei év elején átadott gyalogos és kerékpáros hidat a város lakossága szinte azonnal megkedvelte, és sokan - köztük szép számmal fiatalok - keresik fel egy-egy randevú, beszélgetés vagy a látványt élvező séta kedvéért. Az esti órákban a hidat megvilágító 824 lámpatest pedig romantikus hangulatot teremt a szerelmesek számára - feltehetően ezzel magyarázható Szolnokon is a külföldön számos ország idegenforgalmi központjában már kedvelt "lakatolás".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.