Más fontos szakmai feladatok

Nem önként távozik a paksi atomerőműből a vezérigazgató-helyettes

Távozik a paksi atomerőműből Süli János vezérigazgató-helyettes, korábban vezérigazgató.

2011.10.14 13:00MTI

A Tolnai Népújság beszámol arról, hogy a Paksi Atomerőmű Zrt. Igazgatósága döntött Süli János felmentéséről. Baji Csaba, az MVM csoport elnök-vezérigazgatója, a Paksi Atomerőmű Zrt. igazgatóságának elnöke a csoport érdekeinek figyelembevételével Süli Jánosnak más fontos szakmai feladatot ajánlott fel, ő azonban ezt nem fogadta el.

Süli János a Tolnai Népújságnak azt mondta, Baji Csaba azt ajánlotta, legalább két évre menjen külföldre, új atomerőművek működését tanulmányozni, amennyiben ennyi idő alatt „újra sikerül felépítenie önmagát, akkor van esély, hogy esetleg vissza tud térni”.

Ő ezt nem fogadta el, ezért három hónapos felmondási idő után január 18-án megszüntetik a munkaviszonyát.

Süli János 2010 szeptemberétől dolgozott vezérigazgató-helyettesként a Paksi Atomerőmű Zrt.-nél, előtte - 2009 márciusától – vezérigazgatója volt a társaságnak. 31 évet töltött az atomerőműnél az építéstől mostanáig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.