Az egyik már korábban felrobbant

Újabb gyújtóbombákat találtak berlini vasútvonalak mentén

Újabb gyújtóbombákra bukkantak szerdán a német főváros vasútvonalai mentén, a szerkezetek közül az egyik már korábban felrobbant, csak a maradványait találták meg - közölte a helyi rendőrség.

2011.10.12 14:06MTI

A Berlin nyugati felében lévő egyik pályaudvar közelében fölfedezett maradványoktól nem messze egy másik gyújtóbombát is talált a hatóság. A szövetségi rendőrség emberei ezen kívül a főváros déli részének két állomása közötti pályatesten is találtak gyúlékony folyadékkal megtöltött palackokat.

A vasúti forgalmat az érintett pályaudvarok környékén elterelték, ami érintette mind a távolsági, mind a helyközi vonatok, mind pedig az S-Bahn (HÉV) forgalmát. Más vonalakra terelték a Berlin és Hamburg között közlekedő szerelvényeket is.

Peter Ramsauer közlekedési miniszter elítélte és "bűnös terrorcselekménynek" minősítette a vasút elleni támadási kísérleteket. A belügyminisztérium viszont úgy fogalmazott, hogy nincs szó új baloldali terrorizmusról Németországban.

"Nincs arra utaló jel, hogy szélsőbaloldali körökből kiindulva olyan szélsőbalos terrorcsoportok jöttek volna létre, amelyek kimerítik a büntető törvénykönyv vonatkozó paragrafusait" - jelentette ki a belügyi tárca szóvivője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.