Változtatni kell

Lázár: álszent a képviselői javadalmazás jelenlegi rendszere

A Fidesz frakcióvezetője szerint változtatni kell az országgyűlési képviselők jelenlegi javadalmazási rendszerén, az ugyanis a kezdetektől fogva álszent, visszaélésekre alkalmas, és abból indult ki, hogy a képviselői munka egy mellékállás.

2011.10.10 12:39MTI

Lázár János az Országgyűlés alkotmányügyi bizottságának hétfői ülésén ismertette a javadalmazási szisztéma átalakításával kapcsolatos koncepcióját.

A módosítási tervezet szerint a képviselők a helyettes államtitkárokéval megegyező összegű - jelenleg csaknem havi bruttó 750 ezer forint - tiszteletdíjat kapnának, más pénzbeli juttatásra viszont nem volnának jogosultak jövő szeptembertől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.