"Nem tudják mi lesz a jövő"

Elkeseredés, dráma és káosz az önkormányzatoknál?

Kolber István, a szocialista párt somogyi elnöke szerint drámai és kaotikus az önkormányzatok helyzete. "Rengeteg a bizonytalanság, az önkormányzatoknál nagy az elkeseredés, nem tudják mi lesz a jövő".

2011.10.07 15:58MTI

Az MSZP megyei elnöke szerint "illúzió" az államra várni, hiszen az, hogy az intézmények máshol vannak, nem jelenti azt, hogy a szolgáltatások színvonala automatikusan emelkedne.
   
Orbán Viktor miniszterelnök és a megyei közgyűlési elnökök hétfőn aláírt, a megyei intézmények állami kézbe adásáról szóló megállapodásáról szólva közölte: az "felhatalmazás és jogi alap nélkül" történt. "Ami megdöbbentő volt, hogy egy önkormányzati vezető egy ilyen horderejű döntést jogszabályi háttér, illetőleg konzultáció nélkül aláír"- tette hozzá az MSZP országgyűlési képviselője.    
   
Kolber István jelezte: jövő héten soron kívüli ülést tart a megyei közgyűlés, amit az MSZP is támogat, remélve, hogy többet megtudhatnak arról, pontosan mivel is jár az intézmények átadása az államnak.
   
"Én azt látom, hogy a megyék csődbe kerültek, s ez nem más mint a csődből való menekülés" - fogalmazott a szocialista párt megyei elnöke rossznak nevezve ezt az irányt.

Fidesz: több szerénységet várnánk Kolber Istvántól

"Több szerénységet várnánk Kolber Istvántól!" Így reagált a Fidesz, a szocialisták Somogy megyei elnökeinek szavaira, aki drámainak és kaotikusnak nevezte az önkormányzatok helyzetét, és rossz iránynak a megyei önkormányzati intézmények állami kézbe adását.
     
Jakó Gergely, a Fidesz Somogy megyei közleményében úgy fogalmaz:  nehéz eltekinteni attól a ténytől, hogy Kolber István annak a Gyurcsány-kormánynak volt a fejlesztésekért felelős minisztere, kormánybiztosa, "amely egyik kezével kizsebelte Magyarországot, az önkormányzatokat, intézményeket, vállalatokat, a másik kezével közben sukorózott, őszödözött."
   
A megállapodással, ami létrejött a megye és az állam között, a Somogy megye a legerősebb szövetséges partnert nyerte meg magának - szögezte le a politikus.
    
Orbán Viktor miniszterelnök és a megyei közgyűlési elnökök hétfőn aláírt, a megyei intézmények állami kézbe adásáról szóló megállapodásáról szólva közölte: az "felhatalmazás és jogi alap nélkül" történt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.