Sólyom megkérdezte

Államfői kérdés Orbánnak: Készen áll a kormányzásra?

Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője hétfőn az MTI kérdésére megerősítette: a köztársasági elnök Orbán Viktortól, a Fidesz elnökétől megkérdezte, hogy készen áll-e a kormányzásra.

2008.04.15 07:18MTI

Kumin Ferenc megerősítette, hogy ez a kérdés elhangzott a pénteki találkozón. A köztársasági elnök valamennyi pártelnöktől megkérdezte, hogy az ország előtt álló problémák megoldására rendelkeznek-e programmal, és hogy ennek a programnak mi a szakpolitikai tartalma - hangsúlyozta a főosztályvezető.

A Fidesz elnöke pénteken találkozott az államfővel a Sándor-palotában, hogy a kialakult koalíciós válságról konzultáljon. Mint akkor újságíróknak elmondta, a köztársasági elnöknek arra a kérdésére, hogy a Fidesz felkészült-e a kormányzásra, határozott igennel válaszolt.

Orbán Viktor újságíróknak arról is beszélt, hogy az egyre mélyülő gazdasági és szociális válság kezelésére a koalíciós kormány alkalmatlan, a kisebbségi kormány még inkább: többségi kormányra van szükség. A Fidesz elnöke szerint az előrehozott választást majd a helyzet, Magyarország érdeke fogja kikényszeríteni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.