Az MSZP konkrét intézkedéseket vár nyugdíj-ügyben

Orbán félt az idősektől?

Az MSZP kérdéssel reagált arra hogy Orbán Viktor hétfőn felszólalt az Idősügyi Tanács ülésén: miért nem mert eddig tárgyalni a miniszterelnök az idősekkel?

2011.09.26 14:54MTI

A szocialisták szerint itt az ideje, hogy Orbán Viktor konkrét intézkedést tegyen a nyugdíjrendszerből való forráskivonás megállítására.
   
Az MSZP örömmel értesült arról, hogy Orbán Viktor másfél év "felelős" kormányzás után felismerte, hogy az idősekkel kapcsolatos ügyek rendezése az idősügyi szervezetekkel való párbeszéd keretében oldható meg - írta közleményében Kiss Péter, az MSZP társadalompolitikai kabinetvezetője.
   
Szerinte a kormányfő eddigi tettei cáfolják a médián keresztül megismert mondatait, "igaz, Orbán Viktor ezt már korábban felvállalta". 
   
Itt az ideje, hogy Orbán Viktor konkrét intézkedést tegyen a nyugdíjrendszerből való forráskivonás megállítására, a visszamenőleges jogalkotás megszűntetésére, a nyugdíjkorrekciós program továbbvitelére, a méltányossági nyugdíj intézményének megőrzésére, az eddig megszerzett jogosítványok megőrzésére - értékeli az ellenzéki képviselő.
   
Kiss Péter rögzíti, az MSZP, amint kormányra kerül, visszaállítja a mindenkori gyakorlatot és továbbra is az idősügyi szervezetekkel egyeztetve fogja végrehajtani az idősekkel kapcsolatos feladatokat, az idősek biztonsága, tisztelete érdekében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.