Futási rekord a fővárosban!

Tizenegyezren kocogtak a 23. T-Com Vivicittá Városvédő Futáson!

Soha ennyien nem köszöntötték még futással a tavaszt: 11100 ember döntött úgy, hogy mozgással tölti az április 13-ai vasárnapot. A résztvevők a margitszigeti 23. T-Com Vivicittá Városvédő Futás alkalmából gyűltek össze, hogy ott legyenek a tavaszi futószezon első nagy budapesti eseményén.

2008.04.13 19:15futanet.hu

Soha ennyien nem köszöntötték még futással a tavaszt: 11100 ember döntött úgy, hogy mozgással tölti az április 13-ai vasárnapot. A résztvevők a margitszigeti 23. T-Com Vivicittá Városvédő Futás alkalmából gyűltek össze, hogy ott legyenek a tavaszi futószezon első nagy budapesti eseményén.

A ragyogó napsütésben zajló rendezvény a család minden tagjának remek lehetőséget garantált a kikapcsolódásra, hiszen a három különböző távú futószám mellett gyaloglás, bringapark, valamint óriási játékok és kiállítók várták az embereket.

A résztvevők a bemelegítést is közösen végezték, a néhányéves kisgyerekektől kezdve az idősebbekig mindenki együtt készült fel a megméretésre.

Tekintettel a nagy létszámra, minden rajt hosszú percekig tartott. Az egyes távokat neves sportolók közreműködésével bonyolították le. Elsőként a 6,5 km-es Midicittá mezőnye vágott neki Dr. Kiss Gergely kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó rajtjelére a távnak, majd Vereckei Ákos kétszeres olimpiai bajnok kajakozó lövésére a főként babakocsiban gyermeküket toló anyukákból, és Nordic Walking botos hölgyekből álló gyaloglók indultak el, hogy 2,8 km-t sétáljanak a Margitszigeten.

A 3,5 km-es Minicittára készülők népes tábora két turnusban startolt el a margitszigeti futásra, az első futam startjelét Fodor Rajmund, míg a másodikét Dr. Molnár Tamás kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó adta le.

Utolsóként, 13 órakor, Cseh László világ-, és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes úszó pisztolylövésére 3600 futó vágott neki a Vivicittá 12 km-ének, melynek útvonala a főváros lenyűgöző nevezetességeit, turisztikai látványosságait és a világörökséghez tartozó városrészeket fűzte fel.

A Vivicittá futamgyőzelmét a férfiaknál Nagy Tamás szerezte meg, míg a hölgyeknél Leventon Julia diadalmaskodott. A kerekesszékesek között Bók László, illetve Dóra Kriszta nyertek, míg a handbike-kategóriában Báder Richárd győzött.

dobogós helyezettek serleget, a támogatók ajándékát, illetve pénzjutalmat kaptak teljesítményük elismeréséért.

Eredmények Vivicittá – 12 km

Férfiak

1. Nagy Tamás (Nyíregyháza) 35:10 2. Ott Balázs (PFK) 35:38 3. Tóth László (PFK) 36:24 4. Ercolo Ashenafi (etióp) 37:12 5. Hirt Márton (Postás SE) 37:39 6. Bond Matt (Sale Harriers, brit) 37:46

Nők

1. Leventon Julia (Trafford XC, brit) 45:25 2. Ladányi Tímea (Óbudai Futókör) 49:38 3. Darázs Angelika 49:41 4. Pásztor Rita (Budapesti Honvéd) 50:15 5. Kulcsár Éva (Chinoin) 51:10

[1/2]next
  1. 1. oldal
  2. 2. oldal

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.