Bont a BKK

Átalakított utat kapnak a biciklisek az Andrássyra

Átalakítja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az Andrássy úti biciklisávot a Magyar Kerékpáros Klubbal közreműködve.

2011.09.19 12:24ma.hu

Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója és László János, a Magyar Kerékpáros Klub elnöke a mobilitási hét rendezvényeinek keretében vasárnap írt alá együttműködési megállapodást. Ennek részét képezi az Andrássy úti biciklisáv átépítése a klub észrevételei alapján. Arról is megállapodtak, hogy a jövőben rendszeresen egyeztetnek a fővárosi kerékpáros közlekedés fejlesztése érdekében - írja honlapján a BKK, hozzátéve: az Andrássy úton jelenleg a biciklisáv az úttest szélén van, tőle jobbra a járda, balra pedig parkoló autók vannak.

A Bajcsy-Zsilinszky út és az Oktogon közötti szakaszon a BKK megcseréli a kerékpár- és a parkolósávot, hogy a bicikliseket ne veszélyeztessék a jobbra kanyarodó autók, és a parkoló autókból kiszállók is nagyobb biztonságban lesznek. Megszűnik a nyomógombos kerékpároslámpa, és felülvizsgálják az Oktogon és a Hősök tere közötti szakasz forgalmi rendjét is.

A BKK közleményében kiemeli: a jövőben a központ ki fogja kérni a kerékpárosok véleményét az őket érintő fejlesztések műszaki tartalmáról, valamint bevonja őket a futó projektekbe is.

Visszaköltözött a megszokott helyére a Kőbánya-Kispest P+R parkoló

2011. szeptember 12-től ismét a régi helyén, a hármas metró végállomásának szomszédságában üzemel a kőbánya-kispesti P+R parkoló. A Budapesti Közlekedési Központ szakmai irányítása mellett működő Parking Kft. a KÖKI Terminál építkezése miatt korábban kénytelen volt áthelyezni a parkolót. A munkálatok befejezését és a metróközlekedés helyreállítását követően ismét a régi helyszínen, a Liszt Ferenc repülőtérre vezető út mentén, a Lehel utcáról behajtva, biztonságos körülmények között várakozhatnak az autósok és szállhatnak metróra. A parkoló felújítása még nem fejeződött be, ezért átmenetileg 80 férőhely várja az autósokat, de várhatóan szeptember végéig a teljes, több mint 200 férőhelyes kapacitás az autósok rendelkezésére fog állni. A felújítás nem érinti a P+R parkoló nyitva tartását: Kőbánya-Kispesten a parkolás reggel 6-tól este 10 óráig 1 buszjegy áráért igénybe vehető.

A BKK és a Parking már 9 fővárosi P+R parkolóban közel 1000 férőhelyet üzemeltet.

Az Újpest-városkapu metróállomásnál, valamint a hűvösvölgyi és a kőbánya-kispesti végállomásnál található P+R parkoló őrzött, körbekerített, kamerával megfigyelt. Valamennyi parkoló 300-500 méterre található a közeli kötöttpályás vonal állomásától. A további 6, európai uniós támogatással létesített parkoló a XVII. és a XXII. kerületben található, melyek szintén térfigyelő kamerákkal megfigyeltek és díjfizetés nélkül igénybe vehetőek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.