Önálló intézménnyé alakítják át

Besorozzák a Honvédkórházat

A Magyar Honvédség önálló intézményévé alakítják át a jövőben a Honvédkórházat.

2011.09.07 08:19MTI

A Magyar Nemzet szerint ez többek között azt jelenti majd, hogy az intézményben átalakítások, létszámleépítések várhatók, miközben a honvédelmi miniszter helyett a vezérkari főnök gyakorolja a jövőben a kórház felügyeletét.

A tárca a lappal azt közölte: a Honvédkórház önálló elemként történő integrálása a Magyar Honvédség hadrendjébe része annak a folyamatnak, amelyet a tárca új vezetése az előző évben kezdett meg, és amelynek lényege a Magyar Honvédség képességeinek fejlesztése.

A minisztérium közlése szerint az intézkedéssel párhuzamosan, illetve a tárca vezetésének elképzeléseivel összhangban egyszerűsödik a honvéd egészségügy vezetési rendszere, az erőforrások racionalizálása révén pedig erősödnek a katonai egészségügyi képességek, valamint a lakossági egészségügyi ellátás színvonala.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.