Az MSZP szerint "aggasztó fejlemények várhatók"

Oktatás: a megszorítások áldozata lesz?

Az MSZP elvárja, hogy az oktatás ne legyen "a kormány téves gazdaságpolitikájából következő megszorítások áldozata".

2011.09.05 17:18MTI

A szocialista párt közleményében az olvasható: jelzésértékű, hogy az oktatási államtitkárság annak ellenére nem hozta nyilvánosságra a közoktatási törvény tervezetét, hogy a kormány elfogadta.
   
Kormányzati források szerint a kormány megtárgyalta és jóváhagyta a köznevelésről szóló törvény tervezetét, és azt a következő hét elején nyilvánosságra hozzák. Az MSZP szerint azonban sajtóhírek alapján ma már tudható, hogy a Hoffmann Rózsa vezette oktatási államtitkárság harmadik koncepcióját is "visszadobták", és a kormány kétnapos lovasberényi ülésén igyekszik újabb változatot összeállítani. (Egy hírportál hétfőn arról írt, hogy a hétfőn és kedden zajló kormányülésen ismét napirendre kerül a köznevelési törvény tervezete.)
   
A szocialisták közleménye szerint "aggasztó fejlemények várhatók", a kormány ugyanis rendszeresen felülírja az oktatási államtitkár terveit, a költségvetési kereteket rajta kívül álló erők határozzák meg, márpedig a kabinetnek döntenie kell arról, hogy "az idei költségvetésen ütött újabb 100 milliárd forintos lyukat hogyan foltozza be", és le kell fektetni a jövő évi költségvetés alapjait is.
   
Az MSZP szerint az eddig ismertté vált kormányzati elképzelések - a gimnáziumi férőhelyek csökkentése, a szakképzés időtartamának csökkentése, a pedagógusok óraszámának emelése és az elbocsátások - romba döntenék a magyar oktatási rendszert, ezért a kormány jobban tenné, ha abbahagyná a közoktatási tervezést, és folytatná azokat az oktatáspolitikai kezdeményezéseket, amelyeket a szocialisták elindítottak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.