"Egyáltalán nem oldotta meg"

"Fekete lyukként szívja magába" a hajléktalankérdés Tarlóst

A Jobbik szerint a főváros vezetése egyáltalán nem oldotta meg a hajléktalankérdést, mert a fedél nélkül élők az aluljárók helyett a tereket, a parkokat, a megállókat és a BKV-járműveket foglalják el mind nagyobb számban.

2011.08.30 14:14MTI

Az ellenzéki párt Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester előző nap bemutatott - az eddig elért eredményekről szóló - zöld könyvében megjelentekkel kapcsolatban juttatott el kedden közleményt.

Losonczy Pál, a Jobbik fővárosi frakcióvezetője ebben egyebek mellett azt írta, hogy a hajléktalanok jogszabálysértő és provokatív viselkedésével szemben az illetékesek képtelenek hatékonyan fellépni. Közölte, nem vitatják, hogy az előző, MSZP-SZDSZ-es városvezetés súlyos pénzügyi, gazdasági és intézményi örökséget hagyott hátra, ám úgy látják: a Fideszt ez "fekete lyukként szívja magába".

Utaltak arra, hogy a most bemutatott zöld könyv bevezetőjében megoldott problémaként írnak a rendteremtésről, továbbá kiderül abból az is, a "hajléktalanság problémáját" kezelték, a "tarthatatlan állapotokat minden szereplő számára megnyugtató módon" rendezték.

A Jobbik arra is rámutatott, hogy bár a zöld könyv szerint "a főváros polgárai hosszas várakozás után birtokba vehették az újjászületett Margit hidat", a valóság ezzel szemben az: a Margit híd felújítása immáron kétéves csúszásban van, a híd északi járdája és a kerékpárút nem használható, a villamos a szigeti bejárónál nem áll meg, a hídfőkhöz tartozó aluljárók pedig le vannak zárva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.