Néhol gomolyfelhők

Hiába erőlködik a hidegfront - a hétvégén is marad a nyár

Csütörtökön napközben sem várható számottevő változás, túlnyomóan napos, derült időre számíthatunk, csak északkeleten jelenhetnek meg néhol gomolyfelhők.

2011.08.18 13:28ma.hu

A Kisalföldön időnként megélénkülhet a déli szél, a csúcshőmérsékletek 28 és 32°C között alakulnak.

Pénteken hajnalban derült, nyugodt időre készülhetünk - jelenti az idokep.hu. Északnyugaton mérsékelt, másutt gyenge szél várható, a minimumok 14 és 19°C között várhatóak. Napközben folytatódik a túlnyomóan napos, nyáriasan meleg idő, csak késő délután, este növekedhet meg északnyugaton a felhőzet egy közeledő gyenge hidegfront hatására, de csak néhol alakulhat ki zápor vagy zivatar. Időnként megélénkül a déli, délnyugati szél, majd késő délutántól a Kisalföldön északnyugatira fordul, és helyenként egy-egy erős széllökés is előfordulhat. Igazi kánikulára számíthatunk 30 és 34°C közötti csúcshőmérsékletekkel.

Egy újabb gyenge hidegfront érkezése szombatra valószínűsíthető, de ez a front jelentős lehűlést, nagy kiterjedésű csapadékot nem okoz majd, viszont nemzeti ünnepünkön szeles lesz az idő.

A jövő hét elején ismét kánikula köszönt be.

Balatoni előrejelzés


Csütörtökön is folytatódik a túlnyomóan napos, száraz idő, gyenge vagy mérsékelt délies légmozgásra, igazi strandidőre készülhetünk. A déli órákban erős lesz a Nap UV-B sugárzása, ha tehetjük, kerüljük a közvetlen napfényt. Délután 29-30°C körüli hőmérsékletekre számíthatunk. A Balaton vize Siófoknál 23°C-os, a Velencei-tó 25°C-os.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön gyenge melegfrontra számíthatunk. A napsütés alapvetően jó hatással lesz a közérzetünkre, de a fokozottan érzékenyeknél enyhe fejfájás jelentkezhet. Melegfront esetén sokan panaszkodnak álmatlanságra, nyugtalanságra, gyakrabban fordul elő orrvérzés. Továbbra is erős lesz az UV-sugárzás, 20 percnél többet ne töltsünk a napon. Gondoskodjunk a folyadékpótlásról.

Közlekedésmeteorológia

Csütörtökön országszerte száraz utakra, kedvező időjárási körülményekre számíthatnak a közlekedők. A napos időben érdemes vezetés közben napszemüveget viselnünk. A meleg, napos időben gondoskodjunk a megfelelő folyadék-utánpótlásról! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Felhőkép

Széltérkép

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.