Népirtás

A kábítószer okozta a titokzatos indiánok vesztét

2008-ban bejárta a világot a fénykép, ami egy frissen felfedezett, elszigetelten élő Amazonas-menti törzs tagjairól készült, akik éppen nyilaikkal próbálták meg elkergetni az őket fotózó repülőgépet. Sajnos, úgy tűnik, a törzset elkergették, vagy lehet, hogy ki is irtották a perui kábítószercsempészek.

Meghökkentő képek: érintetlen indián törzs Brazíliában! képgaléria

2011.08.10 13:38Konrád - ma.hu

Olvassa el, min ment át az érintetlen törzs!

Íjait és nyilait rázta fenyegetőn "őslégvédelemként" Brazília egyik utolsó érintetlen indián törzse, amikor először készültek fényképek róla egy repülőről...

A Brazil nemzeti Indián alapítvány, a Funai közölte: az elszigetelt területet, ami otthont ad a törzsnek júliusban „megszállták és kifosztották a perui kábítószercsempészek”. A 2008-ban lefényképezett narancsszínre festett törzs tagjai a perui határtól 20 mérföldre található régióban éltek, Acre államban.

Januárban Brazília engedélyt adott még több fénykép publikálására, ami szintén narancsra festett, kezükben íjat és nyilakat, valamint dárdákat szorongató indiánokról készült a környéken. Félő, hogy az őslakosok nagy részét elkergették, vagy megölték a felfegyverzett csempészek.

KATT a képre!

Egy kokain-csempész hátizsákjában több mint 20 kiló drog mellett egy törött nyílvesszőt is találtak a rendőrök. A riportereknek elmondták, egy csoport férfi gépfegyverekkel és puskákkal felfegyverkezve bujkált a közeli erdőben.

„Nagyon aggódunk” - nyilatkozta Carlos Travassos, a Funai elszigetelt indián osztályáról. „A nyilak az ilyen törzsek személyi igazolványai. Attól tartunk, a peruiak elkergették a törzset. Ez eddig a legnagyobb csapás, ami az elszigetelt törzsek megmentésére irányuló erőfeszítéseinket érte. Katasztrófa az egész társadalomnak. Népirtás!”

Mario Meira, a Funai elnöke, aki maga is indián származású, több rendőrrel és az igazságügyi minisztérium egy munkatársával érkezett a helyszínre. A portugál származású csempész, Joaquim Fadista, akit korábban kiadtak Perunak, állítólag visszatért a hátizsákjáért és ekkor tartóztatták le.

Stephen Corry, a törzsek jogaiért küzdő Survival Internationaltól kijelentette: „Minden lehetséges lépést” meg kell tenni az őslakosok biztonságáért.

A Funai szerint 67 olyan törzs él Brazíliában, akiknek nincsen említésre méltó kapcsolata a külvilággal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.