Fontos a jó horvát-magyar kapcsolat

Orbán is találkozott a horvát miniszterelnökkel

Orbán Viktor a Fidesz elnökeként és az Európai Néppárt alelnökeként támogatásáról biztosította Ivo Sanader horvát miniszterelnököt Horvátország európai uniós csatlakozásával kapcsolatban - tájékoztatta az MTI-t az ellenzéki párt sajtóosztálya kedden, miután a Fidesz elnöke találkozott a horvát kormányfővel.

2008.04.08 17:11MTI

"Orbán Viktor szerint Horvátországnak történelmi esélye van arra, hogy legkésőbb a magyar elnökség alatt csatlakozzon az Európai Unióhoz" - olvasható a közleményben.

A megbeszélésen a Fidesz elnöke eredményként értékelte, hogy Horvátország meghívást kapott a NATO-ba, és várhatóan 2009 tavaszán megtörténik az ország csatlakozása a szövetséghez.

"Horvátország és Magyarország kétoldalú kapcsolatai mindig is kiemelkedően fontosak voltak; a felek hangsúlyozták, hogy az infrastruktúra és az energetika területén további szoros együttműködés várható a két ország között" - tartalmazza az Orbán Viktor és Ivo Sanader találkozójáról tájékoztató kommüniké.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.