Odamegy és megnézi, hogy ők hogyan csinálják

Kóka európai körútra indul - a siker receptjét keresi

Kóka János, a Szabad Demokraták Szövetségének elnöke három ország liberális miniszterelnökének meghívására több európai fővárost érintő körútra indul szerdán. A párt ügyvivője szerint a magyar belpolitika az elmúlt hetekben arról szólt, hogy a térség országai elhúztak Magyarország mellett. "Ebből a siránkozási kultúrából elegünk van".

2008.04.08 17:00MTI

a látogatás célja az SZDSZ adó- és gazdaságpolitikai reformterveinek ismertetése, illetve azoknak a tapasztalatoknak a megvitatása, amelyek hozzájárultak a román, a finn és az észt gazdaság látványos sikereihez - közölte keddi sajtótájékoztatóján Eörsi Mátyás, az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságának szabad demokrata elnöke. A párt ügyvivője szerint a magyar belpolitika az elmúlt hetekben arról szólt, hogy a térség országai elhúztak Magyarország mellett.

"Erről siránkozik a jobboldal, erről siránkozik a baloldal erről siránkozik mindenki, nekünk pedig ebből a siránkozási kultúrából elegünk van. Odamegyünk és megnézzük, hogy ők hogyan csinálták" - mondta a politikus. Kóka Jánoson kívül a delegáció tagja lesz Szent-Iványi István EP-képviselő és Eörsi Mátyás.

A magyar politikusok szerdán először Calin Popescu-Tariceanu román miniszterelnökkel, valamint Varujan Vosganian gazdasági és pénzügyminiszterrel találkoznak Bukarestben, majd csütörtökön Helsinkiben Matti Vanhanen finn miniszterelnökkel tárgyalnak.

Végül Tallinba látogatnak, ahol a delegációt Andrus Ansip észt miniszterelnök fogadja. A tárgyalásokat követően a delegáció Tallinban marad, ahol részt vesz az ELDR, az európai liberális pártszövetség ülésén. Eörsi Mátyás elmondta: arra kíváncsiak, hogy milyen döntéseket hozott Románia és Észtország, azért, hogy sikeressé tudjanak válni.

Hozzátette, hogy azt szeretnék, ha a sikerhez vezető lépéseket Magyarországon is megtennék. A távirati iroda kérdésére azt mondta, hogy csak akarat és döntés kérdése az, hogy politikai erők hajlandóak lesznek-e átvenni ezeket a sikeres gazdasági lépéseket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.