242 elsőfokú per

El vannak havazva: gyors segítséget kér a Fővárosi Bíróság

A Fővárosi Bíróság (FB) büntetőkollégiuma 242 elsőfokú perben jár el az összesen kiemelt 888 büntetőügyből, s ennek teljesítéséhez gyors segítséget kér..

2011.07.29 07:17MTI

Ezt mondta a Magyar Nemzet pénteki számában Szemán Felicitász, az FB elnökhelyettese. Szeptembertől nagy gondot okozhat akár a tárgyalótermek kijelölése is. Ezért levelet írt az FB az Országos Igazságszolgáltatási Tanácsnak (OIT) és kérte, hogy vidékről csoportosítsanak át kilenc büntetőügyi és három gazdasági bírót, valamint biztosítsanak - akár béreljenek - nekik irodaházat.

Az FB saját hatáskörben bírókat csoportosít át a kerületi bíróságoktól - közölte a Magyar Nemzettel Szemán Felicitász.

A lapnak az OIT szóvivője, Szűcs Péter azt mondta, a levelet még nem kapták meg. Ugyanakkor emlékeztetett arra - olvasható a Magyar Nemzetben -, hogy "a tanács a szóban forgó törvények végrehatásáról határozatot hozott.

Eszerint a legtöbb bíróságon nem biztosítottak a feltételek, a kiadási többlet fedezetére idén 340 millió, jövőre pedig 1,6 milliárd forintot kérnek a központi költségvetésből."

A lap felidézi, hogy július 13-tól hatályos az a törvény, amely a kiemelt ügyek gyorsítását teszi lehetővé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.