Nyilvános a "konzultációs munkaanyag"

Munka törvénykönyve: a kormány javaslatokat vár

Szijjártó Péter a miniszterelnök szóvivője azt mondta: a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) által pénteken nyilvánosságra hozott dokumentum csak a munka törvénykönyvének egy "konzultációs munkaanyaga", amelyhez a kormány jelenleg és továbbra is várja az észrevételeket és javaslatokat.

2011.07.27 17:02MTI

Hozzátette: a munkaanyaghoz már közzététele óta is számos észrevétel érkezett, ezeket az NGM értékeli ki. A végleges törvényjavaslat elkészülte előtt pedig a kormány részletes tájékoztatást kap arról, hogy ezek közül mi épült be a javaslatba és mi nem.

A szaktárca egyébként továbbra is várja az észrevételeket, javaslatokat - mondta Szijjártó Péter.    

A miniszterelnök szóvivője hangsúlyozta: a tervezetben csak "néhány leütött cölöp van", mint például a védett kor intézménye, illetve az, hogy segély helyett az államnak inkább munkalehetőséget kell majd kínálnia az embereknek.

Ez a két kérdés a Szociális Konzultációban szerepelt.    

Emellett a Fidesz frakció egyértelművé tette, hogy csak olyan megoldást támogat, amely "a kisgyermekes anyák, a szülési szabadságról visszatérők és a munkanélküliek munkaerőpiacra való visszatérését segítik elő."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.