Hiánypótlásra szólították fel a szervezőket

Soron kívül kaphat engedélyt a Sziget

Soron kívül intézkedik az újbudai jegyző abban a két engedélyezési eljárásban, amelyet a szervezők a Sziget fesztivál megrendezésével kapcsolatban indítottak.

2011.07.20 19:26MTI

Horti István, a XI. kerület jegyzője szerdán közölte, hogy a fesztivál 30 méter magas, kilátóként is funkcionáló tornyának felállítását építési engedélyhez kötötte a fővárosi kormányhivatal. Az építési engedélyt csak a tervdokumentáció elfogadása után adhatja ki Újbuda hivatala.
   
A rendezvény megtartásához szükséges engedélyek kiadásához a szakhatóságok hiánypótlásra szólították fel a szervezőket - tette hozzá a jegyző.
   
A Magyar Nemzet hétfői számában írt arról, hogy bár a Sziget fesztivál a szervezők szerint minden előírásnak megfelel, a rendezvény és ennek részeként egy körülbelül 30 méteres torony még nem kapott hatósági engedélyt.
   
A Sziget ügyében az elmúlt csaknem két évtized gyakorlatával szemben az idén azért nem Óbuda-Békásmegyer hatósági vezetője jár el, mert a kerület érintettségre hivatkozva a fővárosi kormányhivatalt kérte egy másik eljáró hatóság kijelölésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.