Emberölés bűntettével gyanúsítják őket

Veszprémi lövöldözés: előzetesben a két gyanúsított

A rendőrség közölte: előzetes letartóztatásba helyezte a veszprémi bíróság azt a két 26 éves férfit, akit a keddi veszprémi lövöldözéssel összefüggésben emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítanak.

2011.07.14 17:38MTI

A két gyanúsítottat kedden délután vette őrizetbe a rendőrség - emlékeztetett Frankó Marianna, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
   
Kedden hajnalban Veszprémben, dózsavárosi háza előtt adtak le több lövést egy 40 éves férfira, akit életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba.
   
A sajtóreferens korábban tájékoztatott arról is, hogy a nyomozás jelenlegi adatai szerint  a fegyveres támadás elkövetésére M. S. 26 éves veszprémi lakos adott megbízást a Veszprém megyei Olaszfaluban élő 26 éves S. T.-nek. Hozzátette: M.S.-nek és a 40 éves veszprémi férfinek családi vonatkozású elszámolási vitája volt. Ezt nevezte meg okként a férfi megölésére felbujtott S. T.-nek is, aki személyesen nem is ismerte a kiszemelt áldozatot - mondta Frankó Marianna.
   
Ismertetése szerint M. S. mutatta meg a haragosát az emberölésre felbérelt olaszfalui fiatalembernek, közölve azt is: a férfinak sok pénze van, a bűntett elkövetése után azt majd megszerzik, és megosztoznak rajta.
   
A sajtóreferens tájékoztatása szerint S. T. egyedül ment kedd hajnalban a kiszemelt házhoz, ahová becsöngetett, s amikor a 40 éves férfi kiment az utcai ajtóhoz, többször rálőtt egy maroklőfegyverből. A sajtóreferens közlése szerint a férfit négy lövés érte.
   
Elmondta: a rendőrség lefoglalt egy 0.22-es kaliberű, Luger típusú maroklőfegyvert. Közölte azt is, hogy a veszprémi kórházban megműtött sértettet kedden este már ki tudták hallgatni, s a gyanúsítottak által elmondottakat erősítette meg tanúvallomásában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.