Lekezelnek?

Tarlós: a meccs ma már az Alstom és a hatóság között folyik

Ma már nem a főváros és az Alstom között folyik a vita a metrókocsikról, hanem a francia cég és a magyar közlekedési hatóság között - közölte a főpolgármester szerdán, egy más témában tartott sajtótájékoztatón.

2011.07.06 12:08MTI

Tarlós István (Fidesz-KDNP) szerint az Alstom és a Nemzeti Közlekedési Hatóság között tartó, (a vasúthatósági engedélyről szóló) "meccsnek" el kell dőlnie, ám ez nem a fővároson múlik. Jelezte azonban, hogy ezen múlhat a beruházás európai uniós támogatása.

Elmondta, egyetlen pontban bizonytalan még a megállapodás a francia cég és a főváros között, ez pedig a hatósági engedély ügye, amelyben a fővárosnak nincsen szerepe.

Tarlós István úgy fogalmazott: "Abban nincs megoldás, hogy mi az ördög legyen a hatósági engedéllyel". A főváros nem avatkozik a hatóság munkájába, és nem is minősíti azt - tette hozzá -, de mint mondta, "a nyolc hónapos hallgatáson változtatni kell".

Véleménye szerint meg kell mondani az Alstomnak, hogy milyen körülmények között, és milyen feltételekkel kaphatnak hatósági engedélyt a metrószerelvények. A főpolgármester szerint a hatóságnak azt is meg kell mondania az Alstomnak,- "ha arról van szó netán", és amit ő nem állít - hogy ezek a szerelvények semmi körülmények között nem kaphatnak engedélyt.

Tarlós István bejelentette: az Alstom vezetője várhatóan július 21-én jön Budapestre.

Ha akkor meg tudnak állapodni, a dokumentumot egy záradékkal látják el, amely szerint akkor léphet életbe a megállapodás, ha azt a Fővárosi Közgyűlés jóváhagyta. Erre utalva jelezte: július 20-a és augusztus 20-as között szinte reménytelen határozatképes közgyűlést összehívni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.