Nem sikerült megmenteni

Meghalt az első kóli baktériumtól fertőzött beteg Franciaországban

Franciaországban meghalt az első olyan beteg, akit a különleges kóli bélbaktérium fertőzött meg.

2011.07.02 14:31MTI

A 78 éves nő szombat reggel Bordeaux-ban halt meg, ahol június 24-e óta kezelték baktérium okozta súlyos vesebajjal.

Franciaországban június közepe óta nőtt meg a kóli bélbaktériumtól fertőzöttek száma. Benoit Vendrely, a bordeaux-i kórház orvosa szerint a 78 éves nő halálát nem ugyanaz a baktériumfajta okozta, amelynek eddig 48 halálos áldozata volt Németországban, s egy-egy az Egyesült Államokban és Svédországban.

Az orvos arról nem szólt, hogy mitől fertőződhetett meg az idős beteg. A bordeaux-i kórházban még hét beteget ápolnak hasonló fertőzéssel, s közülük hatot ugyanaz a baktériumfajta betegített meg, amely Németországban négy tucat embert megölt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.