Navracsics nem lesz külügyminiszter

Orbán a nyáron magyarázza meg a bizonyítványát

Orbán Viktor nyáron értékeli a kormány teljesítményét - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, aki nem hallotta a miniszterelnököt kormányátalakításról beszélni és cáfolta, hogy a jövőben külügyminiszter lenne.

2011.07.02 09:28MTI

A Magyar Nemzet szombati számában megjelent interjúban a közigazgatási és igazságügyi miniszter a külügyminiszteri posztot illető kérdésre azt mondta: nem kapott ilyen jellegű felkérést Orbán Viktortól.

A sajtóban megjelent, a kormányátalakítást latolgató hírekre kijelentette: ez egy stabil kormány, stabil parlamenti támogatottsággal és szemmel láthatóan elvégzi azt, amelyre szerződött.

Hozzátette: beszélgetései során azt a megerősítést kapta, hogy mind a miniszterek személyével és teljesítményével, mind pedig a kormányzati szerkezet mostani formájával elégedettek a döntéshozók. Megjegyezte: az uniós magyar elnökség szempontjából is sikerrel vizsgázott a mostani kormányzati szerkezet. "Általános véleményként azzal találkoztam Brüsszelben, hogy nagyon jól teljesített a magyar elnökség" - mondta. Navracsics Tibor szerint akár a Fellegi Tamás vezette Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, akár a Matolcsy György vezette Nemzetgazdasági Minisztérium tevékenységét nézve látható: nagyon komoly sikereket értek el azon a területen, hogy Magyarország visszaszerezze hitelességét.

Az uniós magyar elnökség vállalásai közül a gazdasági kormányzást célzó jogszabálycsomagról azt mondta a miniszterelnök-helyettes: ha az intézményközi konfliktusok miatt nem is a soros elnökség alatt ért révbe az úgynevezett hatos csomag, azt teljes egészében a magyar elnökség készítette elő és tárgyalta le.

A sikeresen lezárt ügyek között említette a horvát EU-csatlakozási tárgyalásokat és a roma keretstratégia elfogadását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.