A kétes helyzetre tekintettel nem fogadják el

Az MDF nem járul hozzá a BKV vezérigazgatója végkielégítésének kifizetéséhez

Az MDF fővárosi frakciója értetlenséggel és felháborodással szemléli a BKV vezérigazgatójának végkielégítésével kapcsolatos kormánypárti polémiát.

2008.04.04 16:26ma.hu

A kialakult kétes helyzetre tekintettel a frakció nem fogadja el, hogy a BKV vezérigazgatója végkielégítést kapjon. A frakció határozati javaslatban kezdeményezi, hogy a főváros tulajdonában lévő cégek menedzserszerződéseit azonnal hozzák nyilvánosságra, a közgyűlés állítson fel eseti bizottságot ezek átvizsgálására, mert a jelenlegi helyzet felveti a szerződés aláíróinak felelősségét is - áll az MDF közelményében.

A Főpolgármesteri Kabinet már többször foglalkozott a BKV vezérigazgatójának távozása kapcsán kialakult helyzettel, legutóbb már jogi szakvéleményt is kért arról, hogy hogyan lehetne a több mint ötven millió forintos végkielégítés összegét csökkenteni. Az MDF fővárosi frakciója ebben a helyzetben nem fogadja el, hogy a leköszönt vezérigazgató végkielégítést kapjon.

A BKV-nál jelenleg is folyik a busztender és a tanácsadói szerződéssel kapcsolatos vizsgálat. Ezek megállapításait még nem ismerjük, tehát akár a személyes felelősség is felmerülhet. A vezérigazgató vizsgálatok megkezdésekor maga jelentette be, hogy egészségi állapota miatt távozik a cég éléről. Ebben a helyzetben joggal merül fel a gyanú, hogy már a szerződés megkötésekor sem az elvárható alapossággal jártak el az arra jogosult fővárosi vezetők.

Az MDF frakciója ezért kezdeményezi, hogy a főváros tulajdonában lévő cégek vezetőinek menedzserszerződéseit azonnal hozzák nyilvánosságra és ezzel egyidőben a közgyűlés állítson föl eseti bizottságot a szerződések vizsgálatára - olvasható az MDF közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.