Folyik a nyomozás a Ménesbirtok Zrt. ügyében

Szaxon lemondott

Kun Mihály, a társaság vezérigazgatója közölte: lemondott Szaxon J. Attila, a Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. igazgatóságának elnöke.

2011.07.01 18:05MTI

Elmondta: Szaxon J. Attila - aki egyben az IKR Zrt. vezérigazgatója is - lemondása igazgatósági elnöki posztjáról egy 2009-ben kezdődött folyamat végső állomása.

Ekkor határozta el ugyanis a Ménesbirtok és az IKR, hogy gazdaságilag más utat jár be a két cég a jövőben. A vállalkozások szétválasztásának cégjogi bejegyzési aktusa ez év június 27-én zárult le.
   
Hozzátette: a lemondás nincs összefüggésben azokkal a vizsgálódásokkal, amelyek az IKR-rel és a Mezőhegyesi Ménesbirtokkal kapcsolatban folynak. Ez egy régen elhatározott folyamat lezárását jelenti - ismételte meg Kun Mihály.
   
A cég által kiadott közlemény emlékeztet arra: Szaxon J. Attila a társaság igazgatóságának elnöki pozícióját az elmúlt hét évben töltötte be. Jelezték továbbá azt is, hogy a július közepére összehívott rendkívüli közgyűlés fog dönteni az új elnök személyéről. (Kun Mihály a pontos időpontot is közölte: a rendkívüli közgyűlés július 20-án lesz.)
   
A több mint 220 éves múltra visszatekintő Mezőhegyesi Ménesbirtokot hét évvel ezelőtt privatizálták - tartalmazza a közlemény.
   
Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos május közepén jelentette be, hogy hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tesz a Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok Rt. 2004-es privatizációjának ügyében.

Ezt követően a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság elrendelte a nyomozást a Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok Rt. privatizációjával kapcsolatban. A múlt hónap elején a Békés megyeitől a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz (BRFK) került a cég privatizációjának ügye.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.