Harminc százalékos kibocsátáscsökkentést követel

Greenpeace: ne jegeljétek a klímavédelmet!

A környezetvédelmi szervezet közölte: a Greenpeace 30 százalékos kibocsátáscsökkentést követel Magyarországon és az Európai Unióban (EU-ban) egyaránt.

2011.06.29 14:43MTI

A Greenpeace szerdán délelőtt a Lánchíd mellett a Dunán egy stilizált jégtáblát úsztatott lefelé, amelyen "klímamenekültek" csimpaszkodtak, és egy „Ne jegeljétek a klímavédelmet, 30 százalékos kibocsátáscsökkentést most!” feliratú transzparenst tartottak.
   
Szerdai közleményük szerint az akcióval a soros magyar uniós elnökség utolsó előtti napján arra hívták fel a figyelmet, hogy az unió és Magyarország még mindig késlekedik a magasabb klímavédelmi célok támogatásával, holott gazdaságilag is ez lenne a legracionálisabb választás.
   
A múlt heti Környezetvédelmi Tanácsülés eredménytelen lezárása is azt mutatja, hogy az unió még mindig késlekedik, hogy növelje az üvegházhatású gázok kibocsátás-csökkentési céljait. Pedig egy kis bátorság a gazdaság fellendítéséhez, a munkahely-teremtéshez, valamint a válságból való sikeres kilábaláshoz is megfelelő eszköz lehetne - idézi a közlemény Stoll Barbarát, a Greenpeace klíma és energia kampányfelelősét.
   
Felhívta a figyelmet arra,hogy a 30 százalékos kibocsátáscsökkentési célt álláspontjuk szerint könnyű elérni, mivel a jelenleg érvényben lévő 20 százalékos célszám plusz erőfeszítés nélkül is teljesül, hiszen már 2009-ben 17,3 százalékkal alacsonyabb volt az EU kibocsátása az 1990-es bázisév szintjéhez képest.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.