Rendőrök irányítják a forgalmat

Szakszervezeti demonstrációk: két helyen lesz félpályás útlezárás Vas megyében

Az MSZOSZ és a Liga Szakszervezet regionális vezetői közölték: Vas megyében június 29-án két helyszínen lesz félpályás útlezárás, a Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) és a Liga Szakszervezetek által meghirdetett országos egész napos tiltakozó demonstrációhoz kapcsolódva.

2011.06.28 11:57MTI

Reggel 7 órától a 86-os főút Csorna felé vezető fél pályáját zárják le  a 86-87-es kilométerszelvényénél Vép és Nemesbőd között, valamint a 71-es számú főúton Nádasd belterületén lesz félpályás útlezárás, mindkét helyszínen rendőrök irányítják majd a forgalmat - közölte Kiss Zoltán, a Liga Szakszervezetek regionális képviseletének vezetője.
   
Hozzátette: tiltakozásukkal a Munka Törvénykönyve a munkavállalókat rendkívül hátrányosan érintő tervezett módosításával szemben kívánnak fellépni.
   
Követeljük hogy a kormányzat azonnal állítsa vissza a háromoldalú érdekegyeztetést, haladéktalanul vonja vissza az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) megszüntetéséről szóló törvényjavaslatot, valamint vonják vissza azt az Alkotmány módosítást is, amely a korengedménnyel megszerzett nyugdíjakat szociális ellátássá alakítaná át - mondta.
   
A korengedményes nyugdíjak jövedelempótló támogatássá való átalakítása azt jelentené, hogy az érintettek elveszítenék mindazokat a jogi garanciákat, amit a nyugdíj jelenleg biztosít, ezzel pedig gyakorlatilag elveszíthetik akár teljes jövedelmüket is.
   
Horváth Csaba, az MSZOSZ regionális képviseletének vezetője a sajtótájékoztatón elmondta: a munkavállalók lehetetlen és megalázó helyzetbe kerülnének a Munka Törvénykönyve tervezett módosításával, melynek részleteiről szavai szerint az érintettek még szinte semmit sem tudnak.
   
Hangsúlyozta: a szakszervezeteknek egymással összefogva kell felemelniük a szavukat és határozottan fel kell lépniük azokkal a törekvésekkel szemben amelyek megosztani és ezzel gyengíteni akarják őket. Ezért csatlakoztak a demonstrációhoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.