Lassú a döntéshozatal?

Az MSZP szerint a középmezőnybe süllyedt az ország az uniós források felhasználásában

Az MSZP szerint a lassú döntéshozatali eljárás miatt Magyarország az európai uniós források lekötése és kifizetése tekintetében a korábbi dobogós helyéről a középmezőnybe süllyedt.

2011.06.23 12:13MTI

Varju László fejlesztéspolitikai kabinetvezető csütörtöki sajtótájékoztatóján inkorrektnek nevezte, hogy a kormánypártok szerinte folyamatosan megkérdőjelezik annak a négyezer milliárd forintnak a felhasználását, amelyhez az uniós fejlesztési támogatások révén jutott az ország az elmúlt években.

Hozzátette: ugyanakkor az Orbán-kabinet számos esetben az előző kormányzati ciklusban elkezdett beruházásokat ad át "zöldre festve", azaz az Új Széchenyi Terv eredményeként feltüntetve.
   
Ezzel szemben - folytatta - az Új Széchenyi Tervből annak lassú működése miatt az idén "érdemi kifizetés nem történt". Mint mondta, bár 3400 milliárd forint áll a kormány rendelkezésére, még a pályázatokat sem írták ki minden esetben, és a hibás elszámolási rendszer miatt több mint hétezer számla vár kifizetésre.

A szocialista politikus szerint ezen a téren gyors változásra van szükség, mivel az említett források nélkül nincs esély a gazdaság érdemi növekedésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.