Újra elmaradnak a döntések

Tétényi fejét akarják - nem nyugszik az esztergomi Fidesz

Ígérete ellenére ismét nem tart testületi ülést csütörtökön Esztergom polgármestere, aki ezzel nem tesz eleget kötelességének, így újra elmaradnak a döntések, amelyek a város működéséhez szükségesek

2011.06.22 11:29MTI

"Tétényi Éva folyamatosan becsapva a város lakosságát, továbbra sem hajlandó eleget tenni polgármesteri kötelezettségének, és hagyja, hogy Esztergom és annak polgárai felbecsülhetetlen károkat szenvedjenek el a polgármester-asszony felelőtlen, önhatalmú döntései miatt" - írta közleményében a helyi Fidesz-frakció vezetője, Steindl Balázs.

A hónapok óta elmaradó testületi ülések miatt már csaknem száz témáról kellene dönteni - közölte. Júliustól leáll a szociális segélyek kiutalása, a rászorulók nem vehetik igénybe a szociális bérlakásokat, a bíróságon kéttucatnyi ügy áll, mert nem választották meg az ülnököket, a város cégeinél nincsenek elfogadott az mérlegek, számos cégvezető megbízása is lejárt - sorolta.

Tétényi Éva (független) polgármester kedden közölte, hogy a csütörtökre összehívott képviselő-testületi ülést a pénzügyi gondnok akadályoztatása miatt egy héttel később, június 30-án tartják meg.


"Az adósságrendezési eljárás végső határidejét az egyik nagy hitelező kérésére a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság 30 nappal meghosszabbította, így a képviselő-testületnek módjában áll a szükséges döntéseket időben meghozni" - közölte a polgármester. Esztergomban legutóbb március 17-én ülésezett a képviselő-testület, akkor lemondott az LMP-s alpolgármester.

Március végén Tétényi Éva bejelentette, hogy - a Fidesz-frakció együttműködésének hiánya miatt, tartós akadályoztatásra hivatkozva - nem tart több képviselő-testületi ülést, és nyílt levélben kéri a testület feloszlatását Orbán Viktor miniszterelnöktől, Esztergom díszpolgárától.

A kialakult patthelyzet oka, hogy a polgármester - arra hivatkozva, hogy 1,2 milliárd forint összegben kifizetetlen számlákat, továbbá 25 milliárdos adósságot örökölt az előző, a fideszes Meggyes Tamás vezette önkormányzattól - adósságrendezési eljárást kért a város ellen.

A Fidesz az első képviselő-testületi ülésen közölte, hogy fél évig nem jelöl alpolgármestert, majd törvénytelennek ítélte az adósságrendezési eljárás megindítását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.