Árvíz

OVF: lassú apadás kezdődött a Sajón, a Bódván és a Hernádon

A Hernád Hidasnémetinél csütörtök este tetőzött, Gesztelynél szombaton késő este, azóta apad a folyó.

2020.10.18 17:18MTI
MTI/Vajda János - Hernád

A Sajó-Bódva-Hernád vízrendszeren a felső és a középső szakaszokon már mindenhol lassú apadás kezdődött, a vízgyűjtő területeken nem kell újabb csapadékra számítani a jövő héten - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) vasárnap az MTI-vel.

A Sajó Sajópüspökinél csütörtök reggel tetőzött, Sajószentpéternél és Felsőzsolcánál pénteken este. A folyó alsó szakasza a Hernád torkolata alatt a Hernádon érkező árhullám miatt még lassan árad.

A Hernád Hidasnémetinél csütörtök este tetőzött, Gesztelynél szombaton késő este, azóta apad a folyó.

A Bódván Hidvégardónál csütörtök reggel következett be a tetőzés, Szendrő szombati, hosszan elhúzódó tetőzése után este megindult a lassú apadás.

Az Ipoly Ipolytarnócnál csütörtök délben tetőzött. Nógrádszakálnál szombaton éjjel egy újabb kisebb, az I. fokú szinttől elmaradó tetőzés alakult ki 310 centiméterrel, vasárnap reggel 269 centimétert mértek.

A tájékoztatás szerint a Bodrogon kisebb vízszintemelkedés várható, amely azonban elmarad az I. fok szintjétől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.