Árvíz-helyzet

Több métert emelkedhet a Tisza vízszintje

Szerencsére sok hely van még a mederben.

2017.02.05 16:55ma.hu

Az ország nagy része vízben áll, miután az extrém hideg időjárást követően gyors felmelegedés kezdődött. A helyzet ellenére a hazai folyókon a következő napokban nem várható árvíz - nyugtatott meg mindenkit az M1-en élő kapcsolatban Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője.

Siklós Gabriella az M1-en beszámolt arról, hogy a Dunán az elmúlt napokban minimális vízszintemelkedés volt tapasztalható, a Tiszán pedig hamarosan jó néhány méterrel emelkedik majd a víz szintje.

Az akár több métert is elérő emelkedés ugyanakkor nem okoz komolyabb árvízhelyzetet a Tisza mentén, mivel annak vízállása a valaha mért legalacsonyabb szinteken mozog, "sok hely van még a mederben" - mondta a szóvivő.

A tiszai jég hamarosan zajlásnak indul és ehhez még nagyobb mennyiségű víz is érkezni fog, ezért a gátőrök, a vízügyes szakemberek fokozott figyelőszolgálatot látnak el a Felső-Tiszánál, a Sajónál és a Rábánál is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.