Belvíz

Már több mint 75 ezer hektár víz alatt

A belvíz már 75 ezer hektárnyi területet öntött el az országban, ebből 39 ezer hektár vetés és szántó, a legnagyobb elöntést, 23,8 ezer hektárt a Közép-Tisza vidékén regisztrálták.

2016.02.22 11:26MTI

Az Országos Vízügyi Igazgatóság tájékoztatása szerint az utóbbi hetek csapadékos időjárásának következtében 12 vízügyi igazgatóság területén, 53 belvízvédelmi szakaszon van belvízvédelmi készültség: 25 szakaszon első fokon, 27 szakaszon másodfokon védekeznek.

Országosan 222 szivattyútelep üzemel, naponta 11,5 millió köbméter vizet átemelve. A belvízi védekezésben az igazgatóságok 581 dolgozója vesz részt, legfontosabb feladatuk a folyamatos szivattyúzás, a csatornák, műtárgyak állapotának ellenőrzése, valamint az elöntéssel érintett területek bejárása.

Kitértek arra, hogy az elkövetkező hat napban nyugaton és délen 10-15 milliméter, másutt 3-7 milliméter csapadék várható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.