Katasztrófa közeleg?

Árvízveszélyre figyelmeztet a román hatóság

A romániai Országos Vízügyi és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) elsőfokú (sárga jelzésű) árvízi figyelmeztetést bocsátott ki a Fehér-Körösre, a Maros nyugat-romániai mellékfolyóira és a bánsági Bega, Óbega, Berza, Moravica, Krassó és Néra folyókra.

2015.01.09 15:46MTI

Az intézet honlapján közzétett figyelmeztetés szerint szombat hajnaltól vasárnap délutánig a délnyugat-romániai kisebb folyók léphetnek ki a medrükből a térségben várható eső és a hóolvadás következtében. Az áradás veszélyét az is növeli, hogy a folyókon jégtorlaszok alakulhatnak ki.

A figyelmeztetés szerint a Romániából Szerbia fele távozó bánsági folyókon nagyobb az áradásveszély, de a helyzet alakulása Hunyad és Arad megyében, a Tiszába ömlő folyókon is fokozott figyelmet igényel. Az előrejelzés szerint elsősorban a folyók felső szakaszán alakulhat ki árvízveszély.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.